Dé fairtrade cadeauwinkel
Een bezoekje waard!

NIEUWS
We hebben een gelukkige winnaar!!!

Afgelopen vrijdag kocht een klant 2 pakken koffiebonen van "Fair Trade Original". Omdat er op dit moment een actie loopt zit er een actiesticker op de pakken. Met deze code kan je een jaar lang koffie van "Fair Trade Original" winnen.

De klant vertelde: "Na het invullen van de eerste code (meestal verdwijnen dat soort stickers bij mij in de prullenbak) kwam er een melding: "Gefeliciteerd". Mijn eerste reactie was: "He, klopt dat echt?" Pas toen ik na het invullen van de tweede code de melding: "Helaas" kreeg begreep ik dat het echt waar was. Inmiddels heb ik reactie gehad van Fair Trade Original en komt de koffie voor het eerste half jaar onze kant op.Met gepaste trots ondersteunen wij dit jaar de stichting Matamba en
de stichting Vrienden van Szokolja.WERELDWINKEL WIERDEN IS GUL

Door samen met haar klanten een positieve impuls aan de fairtrade gedachte te geven kan Wereldwinkel Wierden weer een mooi gebaar maken. Het ondersteunen van projecten welke te maken hebben met ontwikkelingssamenwerking of een maatschappelijk doel.

De stichting Matamba, welke o.a. een Health Centre in Tanzania ondersteunt, en de stichting Vrienden van Szokolja, die o.a. goed draagbare kleding inzamelt voor de inwoners van Szokolja in Hongarije, ontvingen woensdagavond 14 december, elk het geweldige bedrag van 2.000 euro.

Marjan Renooy en Wim de Groot van laatstgenoemde stichting zijn ontzettend blij met dit prachtige bedrag, zo kunnen de transporten bekostigd worden. De kleding wordt aan de bevolking aangeboden tegen een kleine vergoeding. Van de opbrengst worden lokale projecten gesteund en is er o.a. een kinderopvangruimte ingericht.

De dames Cobi Noordhoff, Lies Bakker, Marga van Huizen en Janny van der Weide van de stichting Matamba

gaven aan dat hun wens om goede oogmeetapparatuur aan te kunnen schaffen weer een stuk dichterbij gekomen is. Michiel Noordhoff, optometrist, zal in febr. 2017 zo nog meer mensen kunnen onderzoeken en zo profiteert iedereen dichtbij en ver weg van dit gulle gebaar.

Wereldwinkel Wierden geeft hiermee nog eens aan dat door het kopen van hun producten,  je meer geeft  en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van de mensen die het hebben gemaakt.

Elke maand staat er een artikel in de Driehoek waarin een vrijwilliger een product in de schijnwerper zet. Dit keer staat Esther er in met een prachtige kerstdecoratie.

Lees hier op pagina 39: